Våre Hester

Litt om oss og våre hester.

Vi holder til i Fredrikstad, og hoved interessen vår er spesial rasen Shagya araber.  Har jobbet i mange år med å fremme hestene våre innen kåring, avl og utstilling. Hestene er enten født hos oss eller kommet til oss i ung alder, gjerne en 6 mnd. På det meste hadde vi 9 hester. Med stort og smått.

Vi har lagt om driften vår, avsluttet stall og avl`s biten for en periode, for å utdanne unghestene til konkurranse hester innen dressur i Ungarn.  Etter å ha slanket ned antall hester sitter vi igjen med fire stykker i dag, to rene shagya arabere og to partbreed Shagya/Holsteiner registrert Norsk varmblod Ridehest. En kåret hingst både i Norge, Danmark og Ungarn. Samt ei kåra hoppe, som gikk igjennom i Danmark i 2009.  De siste seks årene har vi avlet fire føll.

Filosofiene vår er å jobbe sammen med hesten i et samarbeid og for å få til dette er det viktig. At hesten har riktig tilpasset utstyr i form av sal, hodelag og bitt. Dyktig hovslager, dyktig veterinær med tanke på tannrasp. Dyktig trener med riktig/ korrekt trening som er lagt opp til det enkelte indevid.

Vi bruker craniosacralterapi som fast behandling for å holde hestene våre i god form. Like mye for å forebygge skader, som å behandle skader når det måtte oppstå. Hestene våre har igjennom det siste året blitt behandlet jevnt, for å få bukt med de problemene vi hadde og bygge de opp på nytt for å få en friskere sunnere kropp. Virkningen av behandlingene har vært varige uten tilbakefall. Ved craniosacralterapi, har vi opplevd å få mer harmoniske hester, som jobber bedre gjennom kroppen og bedre er balangsert til å kunne utøve den jobben de er satt til å gjøre.

Vi har behandlet alt fra, kjeveproblemer, låsningsproblematikk i øvre del av nakke. Bedre bogfrihet, ryggproblemer og tannproblemer som ga utslag gjennom hele kroppen til direkte halthet og skjev muskulatur over nyre kryss, bakpart. Låsninger i bekken osv. osv. osv. Listen var lang og veien frem til friskere hester likeså …

Denne behandlingsformen anbefales på det varmeste, både til mennesker og dyr, vi har fantastiske resultater på både de to bente og de på fire  …

Baggi db Siglavi Bagdady 1902