Fay

Kåring Hovmarkens Ridesenter, Danmark 2009

 

© Jeanett Nilsen
Fay db siglavy Bagdady 1902

Fay db Siglavy Bagdady 1902 Sh N 03/02
Født: 25.03.2003 Farge: Skimmel

Baggi
Sh N 82/03
Sigl Bagdady VI-18 ox 1970 Barthahus (DK)
N FA 8/75
Siglavy Bagdady VI ox
Rujobah ox
1962 Achental
28 Gazal VII
1958 Balbona
Sh N + 58/01
Gazal VII 1944 Balbona
165 Shagya XXXIII Balbona
Fata Morgana
Sh N 98/02
Joska / Jossuf VIII
1987 Moesgaard (DK)
Sh N + 79/07
Jossuf I (DK ) 1962 Balbona
56 SHAGIEH 1973 Barthahus
Fasida 1979 DK
Sh N +79/07
SIGLAVY BAGDADY V-1-1 1968 Barthahus
Kasida 1970 Danmark

 


© Jeanett Nilsen
Fay db siglavy Bagdady 1902

I år var vi en stor gjeng som satte kursen mot Danmark.
Vi var 8 stykker fra Stavanger og 2 stykker fra Sandefjord.
Meg, Anita, Jeanett og Marco. Tor Reidar og Anita. Anne Kristin, Andre` og Eirin. Wenche og hennes venninde.

I år var det Fay som skulle stilles til Kåring.
Hun skulle gjennom et tøft program, som innebar gangarts prøve, løshoppning, løsvisning og mønstring, vet sjekk. og ikke minst stang mål. Fay ble målt i Danmark til hele 1.58 i mkh. Mange klasser og alt skulle gjennomføres på en dag …

© Jeanett Nilsen

Vi reiste ned på torsdag. Selve utstillingen startet på lørdag. Når vi reiser såpass langt som vi gjorde her, passer vi alltid på at hestene får mer enn et døgns hvile før de skal i ringen. Vi reiste fra Stavanger til Kristiandsand og videre herfra med båt til Danmark. Totalt reiste vi med hestene i 14 timer nedover.

Det er derfor kjempe godt å ha lagt inn et hviledøgn både for hest og folk ;O)) Vi var veeeeldig slitne når vi endelig ankom stall og vandrehjem.

Transporten gikk kjempe fint, vi hadde egentlig planlagt å reise med tre hester. Den ene ble trukket i siste liten. Endte derfor opp med å reise med hingst og hoppe på samme henger, med hjemmelaget hingsteskille …

Alt tatt i betraktning, at vi var mange som reiste sammen i følge med to hester. Fikk vi en varm og god mottagelse hos de danske, vi var med på middagen som ble servert på Hovmarkens på lørdag kveld. Vi koste oss masse og traff da nye shagya venner.

Det flotte med utstillingene i Danmark er at de favner alle rasene under en og samme utstilling. Shagya, fullblod, anglo og den nye araberrasen, sports araber. Alle er posetive og gleder seg over hverandres hester. Utstillingen favner så mye mer når man er flere og representerer rasene sammen.

Et kjempe posetivt innslag underveis var jo loddtrekningen. Minste mann hjemme hos oss Marco (på 12 år) hadde bestemt seg for hoved premien. At denne skulle han vinne. Dette var da en bedekning med en valgfri hingst fra en hingste liste satt sammen av flere raser. Jammen stakk han ikke av med hoved premien til Danmark. Så vi kan faktisk reise tilbake igjen i 2010 og bedekke opp Fay ;O))

En herlig tur, som jeg unner andre shagya venner her hjemme å ta. Slitsomt , ja men for noen minner.
Vi har reist i to sesonger nå utenlands, og har hatt det kjempe gøy og ikke minst veldig korslig på de turene vi har hatt. Og vi har vi hatt anledning til å se mange flotte hester på de utstillingene vi har vært på.