Tenner og bitt

Posted

Et balansert bitt optimaliserer hestens prestasjoner

 

Balansering av hestens tenner, med fokus på kjeveleddets påvirkning av kroppens muskulatur og bevegelser. Det har i dag blitt mye fokus på hestens tannhelse og nødvendigheten av regelmessige kontroller, noe som er viktig. Det som vi også dessverre nå oftere ser, er en overbehandling av hestens tenner og at for mye av hestens tannflate og naturlige struktur blir fjernet.

Hestens tyggesystem er svært komplekst og tilhører et av de viktigste nevrologiske systemene i kroppen. For å kunne gi en optimal tannbehandling bør man ha kunnskap og forståelse om tennenes samt kjeveleddets naturlige anatomi, funksjon, nevrologi og biomekanikk.

Justerer man hestens tenner på en anatomisk riktig måte, vil man gi en bedre mulighet for riktig tyggefunksjon, samt komfort og stabilitet til kjeveleddet. Dette har igjen en viktig effekt på hestens prestasjonsnivå og velvære, siden kjeveleddet er tett knyttet til hestens balanseevne, koordinasjon og øvrige kroppslige funksjoner.

Målet med tannbehandling på hest er å optimalisere hestens biomekaniske bevegelsesmønster for kjeveleddet. Det skal optimaliseres på alle plan, spesielt fremover, bakover og sideveis, samtidig som komfort og balanse blir vedlikeholdt.

© Copyright 2011 Equine Neuromuscular Dentistry