Craniosacral

Craniosacralterapi er en teknikk hvor man forsiktig bruker manuell manipulering av bindevevet rundt hjernen og ryggraden. Craniosacral systemet betår av av membraner, hjernehinnene, ben, kraniet, ryggsøylen og sacrum, samt væske, cerebrospinalvæske. Prinsippet ved Craniosakralterapi, er at kroppen har de nødvendige ressurser og hvis kroppen får de riktige signaler, vil den avbalansere og rette seg selv.

Dette er en behandlings form som egner seg like godt til dyr som til mennesker, dyrene har en dypere bevissthet og er åpne for behandlingsformen.
Det kan vises til veldig gode resultater i form av forbedring  i det enkelte indevid etter få behandlinger. Hvor det skapes en bedre balanse gjennom bevegelsesmotorikken, via at en åpner for spinalvesken fra hodet gjennom ryggraden helt ned til sacrum. Dette igjen gir koppen  frihet til å rette opp i de ubalanser man som støter på under behandlingen.

Metoden bygger på forståelsen av at det cranio sakrale system i kroppen har en rytme og puls. Den rytmen som cerebrospinalvæsken pumpes rundt i, mellom hjernen og ryggmargen og mellom kraniet og krosbeinet, kalles Craniosacral puls. Hos en voksen person skal den slå 6-12 ganger i minuttet. Rytmen, som også kalles “den kraniale rytmepulsen”, er i balanse hvis benplatene i hodeskallen beveger seg normalt.

Anvendelse – hvilke problemer kan hjelpes
En Craniosacralterapeut kan behandle lidelser som:
Smerter i kjeve, nakke, rygg og bekken, hodepine, migrene, konsentrasjonsproblemer, læringsproblemer, stress, kolikk, spiseproblemer, ryggskjevhet, hyperaktivitet, pusteproblemer og lærevansker hos barn. Terapien har også vært benyttet hos barn med hodeskader.

Man mener at man oppnår en økt blodsirkulasjon og utbalansert spenning mellom de sympatiske og parasympatiske deler av nervesystemet ved å redusere membranspenningene og å normalisere bevegelsene mellom beinene i kraniet.

Craniosakralterapi kan hjelpe til med å løse på dype emosjonelle blokkeringer.