Salmakeren

Posted

Med et korrekt anatomisk design basert på hestens biomekanikk ivaretar den hestens velbefinnende. Uansett på hvilket nivå dere er, kan du og hesten konsentrere dere fullt ut om oppgaven i total balanse.


Hva er forskjellen mellom en uavhengig salpute med ullstopp og en med skum?
Uavhengige ullstoppede salputer tilpasser seg etter hestens form. Skumputer har forhåndsbestemte vinkler som ikke forandrer seg og ikke tilpasser seg hestens form. Amerigo sal system har utviklet et nytt stoppmatriale. Hvorfor er dette bedre enn ekte ull? 
Stoppmaterialet er laget av en blanding av syntetiske fibere. I motsetning til ull vil dette ikke konsentrere seg i klumper og gir ikke ujevnt trykk mot hesten. Salputenes fasong holder seg stabil og presis. Ull vil i alle tilfelle være å foretrekke.

 

Hvor ofte må salen stoppes om?
Et uavhengig ullstoppet salputesystem blir bare bedre i bruk. Salputene kan stoppes om i hele sin lengde for å sikre en god passform hvis hesten skulle forandre seg. Å sjekke opp salen og hesten regelmessig anbefales. Hesten forandrer seg i kondisjon og hold, ved bruk, beite sesong, konkurranse sesong, treningsfrie perioder. Kan jeg bruke salen på flere hester?
 Ja, det kan du! Så sant salen har den rette passformen til hesten du skal bruke den på. Hvordan skal salen holdes ren?
 Det anbefales å olje utstyret før det tas i bruk første gang. Hold læret så rent som mulig, og bruk olje og lærbalsam når det er nødvendig.

 

Hvordan skal jeg ri inn min nye sal?
Alle nye saler bør ris inn for at salputene skal få mulighet til å tilpasse seg til hesteryggen.
Vi foreslår 30 minutters skritting uten salunderlag de 3 første dagene. Så 2 dager med “lett” arbeid med underlag. Vær nøye med å bruke et underlag med god topplinje som følger hestens rygg.

 

mvh
Wenche Antonsen
Salmaker: e-post